Ingrediente:
- 2 kg vrăbioară de vită,
- 1/2 cană muştar de Dijon,
- 1 1/4 căni pesmet,
- 700 g fasole verde,
- 1 lingură ulei de măsline.
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 175 °C. Se unge bine vrăbioara pe toate părţile cu muştar şi apoi se presară o cană de pesmet. Se pune carnea într-o tavă şi se dă la cuptor aproximativ 2 ore.
Între timp se amestecă fasolea verde cu uleiul de măsline şi restul de pesmet.
Se pune fasolea într-o tavă şi se da la cuptor cu 30 minute înainte să fie gata carnea.
Când vrăbioara este gata se scoate pe un grătar şi se lasă să stea 15 – 20 de minute.
Se dă cuptorul la 230°C şi se mai lasă fasolea 10 – 20 de minute.
Se taie vrăbioara felii şi se serveşte cu garnitura de fasole verde.