Carnea de vită are cea mai mare cantitate de substanţe nutritive dintre toate alimentele bogate în proteine.
De aceea nutriţioniştii ne recomandă să consumăm cel puţin o dată pe săptămână carne de vită pentru un aport ridicat de energie.
Declaraţie nutriţională pentru 100 g produs
Produs | Valoare energetică | Grăsimi | Din care acizi graşi saturaţi |
Glucide | Din care zaharuri |
Proteine | Sare |
Muşchi de vită | 502kj/ 124kcal | 3,0 g | 1,5 g | <0,5 g | <0,5 g | 23 g | 0,13 g |
Antricot de vită fără os | 493kj/ 117kcal | 3,2 g | 1,6 g | <0,5 g | <0,5 g | 22 g | 0,14 g |
Vrăbioară de vită fără os | 449kj/ 106kcal | 2,6 g | 1,2 g | <0,5 g | <0,5 g | 21 g | 0,13 g |
Pulpă de vită fără os | 392kj/ 92kcal | 0,6 g | 0,3 g | <0,5 g | <0,5 g | 22 g | 0,13 g |
Spată de mânzat fără os | 436kj/ 103kcal | 1,9 g | 0,9 g | <0,5 g | <0,5 g | 21 g | 0,17 g |
Osso buco de vită | 414kJ/ 98 kcal | 1,0 g | 0,6 g | <0,5 g | <0,5 g | 22 g | 0,18 g |
Vrăbioară de vită cu os | 580kJ/ 138kcal | 6,5 g | 3,1 g | <0,5 g | <0,5 g | 20 g | 0,16 g |
Coadă de vită | 736kJ/ 177kcal | 12 g | 4,5 g | <0,5 g | <0,5 g | 18 g | 0,33 g |
Coaste de vită feliate | 1605kj/ 389kcal | 38 g | 20 g | <0,5 g | <0,5 g | 13 g | 0,15 g |
Oase tubulare de vită | 3327kJ/ 809kcal | 90 g | 49 g | <0,5 g | <0,5 g | 1 g | 0,1 g |