Ingrediente:
- 500 g nucă de vită,
- 125 ml apă,
- 2-3 cartofi,
- 1 căţel de usturoi,
- 1 tijă de ţelină,
- 1 morcov,
- 3 linguri ulei,
- 1 lingură pastă roşii,
- 1/4 l vin roşu,
- 1 linguriţă măghiran,
- sare,
- piper,
- 1 linguriţă amidon alimentar.
Mod de preparare:
Se taie 3-4 steak-uri din nucă de vită şi se curăţă usturoiul, tija de ţelină şi morcovul, care se taie rondele.
Se prăjesc bucăţile de carne pe ambele părţi câte 2-3 minute. Se adaugă usturoiul, ţelina, morcovul, pasta de roşii.
Se stinge mâncarea cu vin şi se condimentează cu măghiran, sare şi piper. Se continuă fierberea 10 minute cu vasul acoperit. În ultimele 2 minute se adaugă amidonul frecat cu apă.
Se aranjează steak-urile pe un platou, se ornează cu frunzuliţe de măghiran şi se serveşte cu garnitura de cartofi şi legume.