Ingrediente:
- 1 kg spată de vită,
- 1 kg morcovi,
- 1 căpăţână usturoi,
- 2 portocale,
- 500 ml supă de vită,
- 1 legătură cimbru,
- 4 linguri seminţe de chimen,
- măsline,
- 4 linguri ulei,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se storc portocalele. Morcovii se curăţă şi se taie în bastonaşe groase. Se tăvăleşte carnea prin seminţele de chimen.
Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă şi se rumeneşte carnea pe toate părţile, apoi se stropeşte cu sucul de portocale.
Se lasă să scadă puţin, la foc iute. Se adaugă morcovii, cimbrul şi usturoiul. Se adaugă supa de vită, sarea si piperul. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 3 ore, la foc mic.
Se amestecă, după ce a fost luat vasul de pe foc, apoi se acoperă carnea cu sos şi se presară măslinele.