Vrăbioară de vită în crustă de muştar

Ingrediente:

vitamustar

  • 2 kg vrăbioară de vită,
  • 1/2 cană muştar de Dijon,
  • 1 1/4 căni pesmet,
  • 700 g fasole verde,
  • 1 lingură ulei de măsline.

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 175 °C. Se unge bine vrăbioara pe toate părţile cu muştar şi apoi se presară o cană de pesmet. Se pune carnea într-o tavă şi se dă la cuptor aproximativ 2 ore.

Între timp se amestecă fasolea verde cu uleiul de măsline şi restul de pesmet.

Se pune fasolea într-o tavă şi se da la cuptor cu 30 minute înainte să fie gata carnea.

Când vrăbioara este gata se scoate pe un grătar şi se lasă să stea 15 – 20 de minute.
Se dă cuptorul la 230°C şi se mai lasă fasolea 10 – 20 de minute.

Se taie vrăbioara felii şi se serveşte cu garnitura de fasole verde.

Carne de vită
cu origine
ROMÂNIA