Vrăbioară de vită cu sos

Ingrediente:

vrabioara-vita-cu-os

  • 1 kg de vrabioară de vită,
  • 1 lingură de unt,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • 1 lingură de sos de soia,
  • 1 lingură de oţet balsamic,
  • 1 linguriţă de miere,
  • 1 lingură de mustar,
  • 1 vârf de cuţit de praf de nucşoară,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Se face un sos din oţet balsamic, ulei, miere, nucşoară şi puţină sare.

Carnea se unge cu muştar şi unt şi se condimentează cu sare şi piper.

Se pune pe grătarul încins şi se frige până se pătrunde bine şi se rumeneşte pe toate părţile. În timp ce vrăbioara este pe grătar se mai unge din când în când cu sosul preparat.

Se serveşte cu sote de legume. Se toarnă peste vrăbioară sosul rămas.

Carne de vită
cu origine
ROMÂNIA