Steak-uri toscane

Ingrediente:

steak

  • 500 g nucă de vită,
  • 125 ml apă,
  • 2-3 cartofi,
  • 1 căţel de usturoi,
  • 1 tijă de ţelină,
  • 1 morcov,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 lingură pastă roşii,
  • 1/4 l vin roşu,
  • 1 linguriţă măghiran,
  • sare,
  • piper,
  • 1 linguriţă amidon alimentar.

 

Mod de preparare:

Se taie 3-4 steak-uri din nucă de vită şi se curăţă usturoiul, tija de ţelină şi morcovul, care se taie rondele.

Se prăjesc bucăţile de carne pe ambele părţi câte 2-3 minute. Se adaugă usturoiul, ţelina, morcovul, pasta de roşii.

Se stinge mâncarea cu vin şi se condimentează cu măghiran, sare şi piper. Se continuă fierberea 10 minute cu vasul acoperit. În ultimele 2 minute se adaugă amidonul frecat cu apă.

Se aranjează steak-urile pe un platou, se ornează cu frunzuliţe de măghiran şi se serveşte cu garnitura de cartofi şi legume.

Carne de vită
cu origine
ROMÂNIA