Sănătatea şi consumul de carne de vită

Ştiaţi că:

  • Consumul de carne de vită slabă duce la scăderea colesterolului LDL, sau aşa-numitul colesterol rău. Conform unui studiu realizat în Statele Unite participanţii au obţinut o valoarea LDL mai scăzută cu 10% în urma consumului de carne slabă de vită ca parte integrantă dintr-o dietă.
  • 100 de grame de carne slabă de vită conţine aproximativ 50% din necesarul zilnic de proteine pentru un adult
  • Carnea provenind de la vitele hrănite cu iarbă este mai bogată în acizi Omega-3, care reduc riscurile bolilor de inimă.
  • Carnea de vită are un conţinut bogat de fier, la acelaşi nivel cu cerealele şi seminţele, fiind pe locul 3 în topul alimentelor dpdv al cantităţii de fier. Fierul are un rol important în oxigenarea celulelor şi indirect în prevenirea oboselii fizice. Totodată, vita conţine şi mult fosfor, necesar pentru a avea dinţi şi oase puternice.
  • Este considerată alimentul cu cea mai mare cantitate de substanţe nutritive.
  • Carnea de vită este bogată în zinc şi în acid linoleic conjugat, care au rolul de a preveni apariţia cancerului.
  • Zincul conţinut de carnea de vită slabă contribuie la prevenirea deteriorării pereţilor vaselor de sânge, ceea ce înseamnă şi reducerea riscului de arteroscleroză şi ajută la funcţionarea optimă a sistemului imunitar.
  • Carnea de vită este o sursă bogată de vitamina B6 şi B12, cea din urmă având rol în reducerea riscului de cancer la colon.
Carne de vită
cu origine
ROMÂNIA