Osso buco milanez

Ingrediente:

ossobuco

  • 2-3 felii osso buco de vită,
  • 2 morcovi,
  • 1 ţelină,
  • 400 ml de vin alb,
  • 400 ml de supă de legume,
  • 1/2 lingură de făină,
  • 3 linguri de ulei,
  • 250 g de orez,
  • sare şi piper,
  • cimbru.

Mod de preparare:

Se călesc bucăţile de osso buco în puţin ulei după care se ţin la cald într-o farfurie acoperită.
Între timp se curăţă şi se taie morcovii şi ţelina care se pun în tigaia în care s-au prăjit rasoalele.

Când legumele încep să capete un aspect sticlos se adaugă făina desfăcută cu vin şi supă.
Se adaugă sare, piper şi cimbru şi se lasă să dea în câteva clocote.
Carnea se pune în tigaie peste legume, se acoperă şi se lasă la foc mic aproape 2 ore.

În timp ce carnea e pe foc din orez se poate prepara un pilaf care sa fie garnitură pentru mâncarea preparată.

Carne de vită
cu origine
ROMÂNIA