Cum păstrăm carnea

pastrare

Chiar dacă avem grijă să ambalăm carnea în aşa fel încât să păstrăm aroma şi proprietăţile acesteia, e bine să ţineţi cont de câteva recomandări importante pentru transportul şi păstrarea cărnii proaspete de vită.

Când sunteţi la cumpărături lăsaţi carnea la final. În acest fel ea este păstrată la rece cât mai mult timp. Dacă drumul până acasă durează mai mult de jumătate de oră nu ar fi rău să luaţi în considerare şi transportul într-o pungă termică sau o ladă frigorifică.

Carnea tocată de vită este mai perisabilă decât bucata întreagă. Este indicat să o preparaţi repede şi să nu o păstraţi în frigider mai mult de 24 de ore până o gătiţi.

Dacă vreţi să păstraţi carnea de vită în congelator o perioadă mai lungă atunci folosiţi pungi speciale pentru congelator îndepărtând cât mai mult aer posibil.

Dacă vreţi să vă bucuraţi din plin de calităţile cărnii de vită recomandăm următorii timpi de refrigerare şi congelare:

Tip de carne

Frigider

Congelator

Carne întreagă

48-72 de ore

cel mult 12 luni

Carne tocată

24 de ore

cel mult 4 luni

Pentru a păstra calitatea cărnii congelate încercaţi să o decongelaţi în frigider, nu direct la temperatura camerei pentru a nu grăbi decongelarea.

Carne de vită
cu origine
ROMÂNIA