Coaste de vită dulci-picante

Ingrediente:

coaste-vita-dulci-picante

  • 6 coaste scurte de vită,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 3 căţei de usturoi,
  • 1 lingură boia de ardei dulce,
  • 1 lingură rasă cimbru uscat,
  • 1 linguriţă de sare,
  • 1/4 linguriţă piper măcinat.

Mod de preparare:

Curăţaţi şi pisaţi usturoiul.

Preparaţi marinata: amestecaţi sosul de soia cu uleiul de măsline, boiaua de ardei, cimbru, usturoi, sare şi piper. Turnaţi amestecul peste coastele de vită.

Introduceţi coastele de vită la rece pentru două ore.

Încingeţi cuptorul la 190°C (foc mediu). Se pun coastele într-o tavă şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se introduce tava la cuptor pentru 80 de minute.

Se îndepărtează folia şi se mai lasă tava la cuptor încă 10 minute.

Se servesc cu garnituri de legume şi salată.

Carne de vită
cu origine
ROMÂNIA