Chiulotă de vită cu roşii cherry

Ingrediente:

chiulota

  • 500 g chiulotă de vită,
  • 250 g roşii cherry,
  • 1 ceapă,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 200 ml suc de roşii,
  • boabe de piper,
  • 1 foaie de dafin,
  • cimbru uscat,
  • 3-4 linguri de ulei,
  • sare.

 

Mod de preparare:

Se spală, se bate puţin carnea, se sărează şi apoi se prăjeşte pe ambele părţi în uleiul încins.

Cand carnea este rumenită se adaugă o cană de apă călduţă, ceapa tăiată mărunt şi usturoiul zdrobit.

Se lasă la foc potrivit şi dacă este cazul se mai adaugă apă până când carnea se înmoaie.

Se adaugă sucul de roşii, roşiile cherry, cimbrul, foaia de dafin, piperul boabe şi se dă la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Se serveşte caldă, împreună cu garnitura.

Carne de vită
cu origine
ROMÂNIA