Capac de vită caramelizat în oţet balsamic

Ingrediente:

capacvitacaramelizat

  • 300 g capac de vită,
  • 3 linguri oţet balsamic,
  • 1 sfeclă roşie,
  • 1/4 ceapă roşie,
  • 1 mână de salată mixtă,
  • 1 pumn crutoane,
  • 1 lingură ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

 

Mod de preparare:

Se unge carnea cu puţin ulei, se sărează şi se piperează. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Sfecla se spală şi se coace în cuptor, apoi se taie felii subţiri.

Se amestecă salata spălată şi uscată cu ceapa şi puţin ulei. Se frige carnea la foc iute pe ambele părţi.

Se adaugă oţetul balsamic şi se întoarce carnea pe ambele părţi timp de 1 minut până când oţetul se caramelizează pe carne.

Se scoate vita şi se adaugă sfecla tăiată fâşii. Se serveşte cu salată şi crutoane sau orez cu legume fierte.

Carne de vită
cu origine
ROMÂNIA