Antricot de vită cu morcovi

Ingrediente:

antricot-vita-cu-morcovi

  • 600 g antricot de vită,
  • 800 g morcovi,
  • 20 g unt,
  • 1 portocală,
  • 1 lingură de miere,
  • sare,
  • piper,
  • 4 linguri ulei.

Mod de preparare:

Se spală morcovii, se curăţă, se taie felii subţiri şi se călesc circa 3 minute în untul încins. Se sărează, se piperează şi se lasă să se rumenească cu capac circa 5 minute.

Se toarnă zeama de portocală împreună cu mierea peste morcovi şi se lasă să mai fiarbă încet fără capac 5 minute.

Bucăţile de carne spălate şi zvântate se presară cu piper şi se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte pe grătarul încins.

Carnea se serveşte cu morcovi şi cu garnitură de cartofi sau tăiţei.

Carne de vită
cu origine
ROMÂNIA